ʻO nā kaʻina hana mālama puka puka

1. Introduction to gate valves

1.1.ʻO ke kumu hana a me ka hana o nā kīwaha puka:

Aia nā ʻīpuka puka i ka ʻāpana o nā ʻoki ʻoki, hoʻokomo pinepine ʻia ma luna o nā paipu me ke anawaena ʻoi aku ka nui ma mua o 100mm, e ʻoki a hoʻohui paha i ke kahe o ka media i loko o ka paipu.No ka mea aia ka disc valve i ke ʻano ʻīpuka, ua kapa ʻia ʻo ia he ʻīpuka puka.Loaʻa i nā kīwaha puka nā mea maikaʻi o ka hoʻololi ʻana i ka hana a me ke kūpaʻa haʻahaʻa.Eia nō naʻe, hiki ke ʻaʻahu a leakage ka ʻili hoʻopaʻa, nui ka wehe ʻana, a paʻakikī ka mālama ʻana.ʻAʻole hiki ke hoʻohana ʻia nā kiwi puka e like me ka hoʻoponopono ʻana i nā kiwi a pono e wehe ʻia a pani ʻia paha.ʻO ke kumu hana: i ka wā i pani ʻia ai ka ʻīpuka ʻīpuka, e neʻe i lalo ke kumu o ka valve a hilinaʻi i ka ʻili o ka pahu valve sealing surface a me ka papa hoʻopaʻa ʻana o ka noho valve e maʻalahi, palahalaha a kūlike, kūpono kekahi i kekahi e pale i ke kahe o ka media, a hilinaʻi i ka wedge luna e hoʻonui i ka hopena sealing.ʻO kāna ʻāpana pani e neʻe kū pololei ma ka laina waena.Nui nā ʻano o nā ʻīpuka puka, hiki ke hoʻokaʻawale ʻia i ke ʻano wedge a me ke ʻano like e like me ke ʻano.Hoʻokaʻawale ʻia kēlā me kēia ʻano i ka puka hoʻokahi a me ka ʻīpuka pālua.

1.2 Hoʻolālā:

Hoʻohana ke kino kīpē puka i kahi ʻano hoʻopaʻa ponoʻī.ʻO ke ala pili ma waena o ka uhi valve a me ke kino valve ʻo ia ka hoʻohana ʻana i ke kaomi kiʻekiʻe o ka waena i loko o ka valve e hoʻopaʻa i ka paʻi hoʻopaʻa ʻana e hoʻokō ai i ke kumu o ka sila.Hoʻopaʻa ʻia ka packing valve sealing packing me ka asbestos paʻi kiʻekiʻe me ka uea keleawe.

Hoʻokumu nui ʻia ka hoʻolālā ʻīpuka ʻīpukakino pahupaʻa, uhi pahupaʻa, pahu, pahu pahu, pahu pahu pahu hema a ʻākau, packing sealing device, etc.

Hoʻokaʻawale ʻia ka mea kino valve i ke kila kalapona a me ke kila kila e like me ke kaomi a me ka mahana o ka medium pipeline.ʻO ka mea maʻamau, hana ʻia ke kino valve me nā mea hao no nā kiwi i hoʻokomo ʻia i loko o nā ʻōnaehana mokumahu wela, t> 450 ℃ a i luna aʻe paha, e like me nā pahu hoʻopau paila.No nā valve i hoʻokomo ʻia i loko o nā ʻōnaehana wai a i ʻole nā ​​pipeline me ka mahana wela t≤450 ℃, hiki i ka mea kino valve ke kila kalapona.

Hoʻokomo pinepine ʻia nā ʻīpuka puka ma nā paipu wai mahu me DN≥100 mm.ʻO nā anawaena nominal o nā ʻīpuka puka ma ka paila WGZ1045/17.5-1 ma Zhangshan Phase I ʻo DN300, DNl25 a me DNl00.

2. Kaʻina hana hoʻoponopono puka

2.1 Wehewehe ʻana i ka valve:

2.1.1 Wehe i nā kī paʻa o ka ʻaoʻao o luna o ka uhi pahu, wehe i nā nati o nā ʻehā ʻehā ma ka uhi pahu hoʻokiʻekiʻe, e hoʻohuli i ka nati pahu pahu i ka ʻaoʻao ʻaoʻao e hoʻokaʻawale i ka pahu pahu mai ke kino pahu, a laila hoʻohana i ka hāpai ʻana. mea hana e hāpai ai i ke kiʻi i lalo a waiho i kahi kūpono.E wehe ʻia a nānā ʻia ke kūlana o ka valve stem nut.

2.1.2 E wehe i ke apo paʻa ma ke kino valve e hoʻopaʻa ana i ke apo ala ʻehā, e kaomi i ka uhi pahu i lalo me kahi mea hana kūikawā e hana i kahi āpau ma waena o ka uhi valve a me ke apo ala ʻehā.A laila e wehe i ke apo ʻehā ma nā ʻāpana.ʻO ka hope, e hoʻohana i ka mea hoʻokiʻekiʻe e hoʻokiʻekiʻe i ka uhi pahu me ke kumu pahu a me ka disc valve mai ke kino pahu.E kau ia ma ke kahua mālama, a e hoʻolohe i mea e pale aku ai i ka pōʻino i ka ʻili o ka ʻili hui.

2.1.3 E hoʻomaʻemaʻe i loko o ke kino valve, e nānā i ke kūlana o ka ʻili o ka noho valve, a hoʻoholo i ke ʻano o ka mālama ʻana.E uhi i ka valve i wehe ʻia me kahi uhi kūikawā a i ʻole uhi, a hoʻopili i ka sila.

2.1.4 Wehe i na wili hinge o ka pahu hoopiha ma ka uhi kiwi.Ua wehe ʻia ke kīpē packing, a ua wili ʻia ke kumu valve.

2.1.5 Wehe i nā ʻāpana o luna a me lalo o ka pahu pahu pahu pahu, e wehe iā lākou, e lawe i waho i nā disc valve hema a me ka ʻākau, a mālama i ka ʻaoʻao o loko a me nā gaskets.E ana i ka mānoanoa holoʻokoʻa o ka gasket a hana i kahi moʻolelo.

2.2 Hoʻoponopono i nā ʻāpana valve:

2.2.1 Pono e lepo ka ili hui o ka noho kiwi puka me kahi mea hana wili kūikawā (wili pu, a pela aku).Hiki ke hana ʻia me ka wili ʻana i ke one a i ʻole ka lole emery.ʻO ke ʻano hoʻi mai ka ʻāʻī a hiki i ka maikaʻi, a hope ka poli.

2.2.2 Hiki ke hoʻopaʻa ʻia ka ʻili hui o ka disc valve e ka lima a i ʻole ka mīkini wili.Inā loaʻa nā lua hohonu a i ʻole nā ​​ʻauwai ma luna o ka ʻili, hiki ke hoʻouna ʻia i kahi lathe a i ʻole grinder no ka micro-processing, a poli ʻia ma hope o ka pae ʻana.

2.2.3 E hoʻomaʻemaʻe i ka uhi pahu a me ka hoʻopaʻa ʻana i ka sila, e wehe i ka ʻōpala ma nā paia o loko a me waho o ke apo kaomi packing, i hiki ke hoʻokomo pono ʻia ke apo kaomi i ka ʻaoʻao o luna o ka uhi valve, kahi kūpono no ke kaomi ʻana i ke apo. hoʻopaʻa paʻa.

2.2.4 E hoʻomaʻemaʻe i ka paʻi ʻana i loko o ka pahu pahu pahu pahu, e nānā inā paʻa ke apo o ka noho paʻa i loko, pono ka ʻae ʻana ma waena o ka lua o loko a me ke kumu i nā koi, a ʻo ke apo o waho a me ka paia o loko o ka pahu mea e pono ai. mai paa.

2.2.5 E hoʻomaʻemaʻe i ka ʻōpala ma ka ʻeke packing a me ka pā kaomi, a maʻemaʻe a paʻa ka ʻili.ʻO ka wehe ʻana ma waena o ka lua o loko o ka gland a me ke kumu e kūpono i nā koi, a ʻaʻole pono e hoʻopaʻa ʻia ka pā o waho a me ka pahu hoʻopiha, inā ʻaʻole e hoʻoponopono ʻia.

2.2.6 Wehe i ka wili hinge, e nānā i ka paʻa o ka ʻāpana wili a paʻa ka nati.Hiki iā ʻoe ke hoʻohuli maʻalahi iā ia i ke kumu o ka bolt ma ka lima, a ʻo ka pine e hoʻololi maʻalahi.

2.2.7 E hoʻomaʻemaʻe i ka ʻōpala ma ka ʻili o ke kumu valve, e nānā i ka piʻo ʻana, a hoʻopololei inā pono.Pono e paʻa ka ʻāpana o ke kaula trapezoidal, me ka ʻole o nā kaula haki a me ka pōʻino, a kau i ka pauka kepau ma hope o ka hoʻomaʻemaʻe ʻana.

2.2.8 E hoʻomaʻemaʻe i ke apo ʻehā-i-hoʻokahi, a maʻemaʻe ka ʻili.ʻAʻole pono nā burrs a i ʻole curling ma ka mokulele.

2.2.9 Pono e hoʻomaʻemaʻe ʻia kēlā me kēia pahu hoʻopaʻa, pono e piha a maʻalahi ka nati, a e uhi ʻia ka ʻāpana i hoʻopaʻa ʻia me ka pauda kepau.

2.2.10 E hoʻomaʻemaʻe i ka ʻaʻa a me ka ʻaoʻao o loko:

① Wehe i nā wili hoʻopaʻa o ka nati laka nati a me ka hale, a wehe i ka ʻaoʻao hoʻopaʻa paʻa i ka ʻaoʻao ʻākau.

② Wehe i ka nati kumu, bearing, a me ka puna disc, a hoʻomaʻemaʻe me ka ʻaila.E nānā i ka ʻōwili ʻana o ka bearing me ka maʻalahi a inā he māwae ka puna diski.

③ E hoʻomaʻemaʻe i ka nati kumu, e nānā inā paʻa ke kaula o ke alapiʻi o loko, a ʻo nā wili hoʻopaʻa me ka hale e paʻa a hilinaʻi.Pono e hoʻokō ka lole bushing i nā koi, i ʻole e hoʻololi ʻia.

④ E hoʻopili i ka pata i ka bearing a hoʻokomo i loko o ka nati kumu.E hōʻuluʻulu i ka puna disc e like me ka mea e pono ai a hoʻokomo hou iā ia ma ke kaʻina.ʻO ka hope, e hoʻopaʻa iā ia me ka nati paʻa a hoʻopaʻa paʻa me nā wili.

2.3 Huina o ka puka kiwi:

2.3.1 E hoʻokomo i nā disc valve hema a me ka ʻākau i hoʻopaʻa ʻia i ke apo hoʻopaʻa pahu pahu a hoʻopaʻa iā lākou me nā pipili luna a lalo.Pono e hoʻokomo ʻia ka top universal a me ka hoʻoponopono gaskets i loko e like me ke kūlana nānā.

2.3.2 E hoʻokomo i ka pahu valve a me ka disc valve i loko o ka noho valve no ka nānā ʻana.Ma hope o ka hoʻopili piha ʻana o ka disc valve a me ka ili hoʻopaʻa noho valve, pono e ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka ʻili o ka valve disc sealing ma mua o ka ili o ka noho valve a hoʻokō i nā koi o ka maikaʻi.A i ʻole, pono e hoʻoponopono ʻia ka mānoanoa o ka gasket ma luna o ke ao holoʻokoʻa a hiki i ke kūpono, a pono e hoʻohana ʻia ka gasket stop e sila ai i mea e pale ai i ka hāʻule ʻana.

2.3.3 E hoʻomaʻemaʻe i ke kino valve, holoi i ka noho valve a me ka disc valve.A laila, e hoʻokomo i ka pahu valve a me ka disc valve i loko o ka noho valve a hoʻokomo i ka uhi valve.

2.3.4.Pono nā kikoʻī packing a me ka helu o nā apo i nā kūlana maikaʻi.Hoʻopili ʻia ka ʻaoʻao o luna o ka paʻi me kahi apo kaomi a pani ʻia me kahi pā uhi.

2.3.5 Hoʻohui hou i nā apo ʻehā ma nā ʻāpana, a hoʻohana i ke apo paʻa e pale aku ai i ka hāʻule ʻana, a e hoʻopaʻa i ka nati o ka pahu hoʻokiʻekiʻe uhi uhi.

2.3.6.

2.3.7 Hoʻohui hou i ke kiʻi uhi pahu, hoʻohuli i ka ʻaʻa o ka pahu valve luna e hāʻule ai ke kiʻi ma luna o ke kino valve, a hoʻopaʻa ʻia me nā kī hoʻohui i pale ʻole i ka hāʻule ʻana.

2.3.8 Hoʻohui hou i ka mea hoʻokele uila valve;pono e hoʻopaʻa ʻia ka wili luna o ka ʻāpana pili i mea e pale ai i ka hāʻule ʻana, a e hoʻāʻo me ka lima inā hiki ke maʻalahi ka hoʻololi valve.

2.3.9 Akaka, paa a pololei ka papa inoa valve.Ua piha a maopopo nā moʻolelo mālama;a ua ʻae ʻia lākou a kūpono.

2.3.10 Pa'a ka paipu a me ka ho'oku'u 'ana i ka valve, a ma'ema'e ke kahua mālama.

3. ʻO nā kūlana maikaʻi o ka mālama ʻana i ka valve puka

3.1 Kino kiwi:

3.1.1 ʻAʻole pono ke kino o ka valve me nā hemahema e like me nā lua one, nā māwae a me ka ʻinoʻino, a pono e mālama ʻia i ka manawa ma hope o ka ʻike ʻia ʻana.

3.1.2 ʻAʻohe ʻōpala i loko o ke kino valve a me ka pipeline, a ʻaʻole keakea ʻia ka puka komo a me ka puka.

3.1.3 Pono ka plug ma lalo o ke kino valve e hoʻopaʻa pono i ka sila a ʻaʻohe leaka.

3.2 Puau kiwi:

3.2.1 ʻAʻole pono e ʻoi aku ka nui o ka piko o ka pahu valve ma mua o 1/1000 o ka lōʻihi, i ʻole e hoʻopololei a hoʻololi paha.

3.2.2 Pono ka ʻāpana trapezoidal o ke kumu valve, me ka ʻole o nā hemahema e like me ka haki ʻana a me ka nahu ʻana, a ʻaʻole ʻoi aku ka nui o ka lole ma mua o 1/3 o ka mānoanoa o ke kaula trapezoidal.

3.2.3 Pono ka ʻili e maʻemaʻe a ʻaʻohe ʻōpala.ʻAʻole pono ke ʻino ʻino a me ka delamination o ka ʻili ma ka ʻāpana pili me ka sila packing.Pono e hoʻololi ʻia ka hohonu o ke kiko corrosion o ≥0.25 mm.Pono ka hoʻopau ʻana ma luna o ▽6.

3.2.4 Pono e pa'a ke kaula ho'ohui a ho'opa'a pono 'ia ke pine.

3.2.5 O ka hui 'ana o ke ko'oko'o kua'u a me ka nati o ke ko'oko'o he mea hiki ke ma'alahi, me ka ho'opa'i 'ole i ka wā o ka hahau 'ana, a e uhi 'ia ke kaula me ka pauda kepau no ka lubrication a me ka pale.

3.3 Hoʻopili sila:

3.3.1 Pono ke kaomi packing a me ka mahana i hoʻohana ʻia e hoʻokō i nā koi o ke kikowaena valve.Pono e hui pū ʻia ka huahana me kahi palapala hōʻoia o ka conformity a i ʻole ka hoʻāʻo a me ka ʻike pono.

3.3.2 Pono nā ʻōlelo kikoʻī e hoʻokō i nā koi o ka nui o ka pahu sealing.ʻAʻole pono e hoʻohana ʻia nā ʻeke nui a liʻiliʻi paha.Pono ke kiʻekiʻe o ka paʻi kiʻekiʻe e hoʻokō i nā koi nui o ka valve, a waiho ʻia ka palena hoʻopaʻa wela.

3.3.3 Pono e ʻoki ʻia ka pāpaʻi i loko o ke ʻano oblique me ke kihi o 45°.Pono e hoʻokaʻawale ʻia nā pilina o kēlā me kēia pōʻai e 90°-180°.Pono ka lōʻihi o ka hoʻopili ʻana ma hope o ka ʻoki ʻana.ʻAʻole pono he āwāwa a i ʻole ka uhi ʻana ma ke kikowaena ke waiho ʻia i loko o ka pahu packing.

3.3.4 Pono e pa'a ka apo noho ho'opa'a a me ka 'ele'ele ho'opa'a 'ole i ka 'ōpala.Pono e maʻemaʻe a maʻemaʻe ka pahu hoʻopiha.ʻO ka ʻokoʻa ma waena o ke koʻokoʻo ʻīpuka a me ke apo noho he 0.1-0.3 mm, me ka nui o ka 0.5 mm.He 0.2-0.3 mm ka ʻokoʻa ma waena o ka ʻeke hoʻopili, ka ʻaoʻao o waho o ke apo noho a me ka paia o loko o ka pahu hoʻopiha, me ka nui o ka 0.5 mm.

3.3.5 Ma hope o ka hoʻopaʻa ʻia ʻana o nā bolts hinge, pono e hoʻopaʻa ʻia ka pā kaomi a paʻa pono ka ikaika paʻa.Pono e kūlike ka puka o loko o ka ʻeke packing a me ka wehe ʻana a puni ke kumu valve.Pono e hoʻokomo ʻia ka ʻōpala packing i loko o ke keʻena packing a hiki i ka 1/3 o kona kiʻekiʻe.

3.4 Sila ʻili:

3.4.1 ʻO ka ʻili o ka ʻili o ka pahu valve a me ka noho valve ma hope o ka nānā ʻana, ʻaʻole pono nā kiko a me nā ʻāpana, a ʻo ka ʻāpana hoʻopili e ʻoi aku ma mua o 2/3 o ka laulā o ka pahu valve, a ʻo ka pau ʻana o ka ʻili e hiki i ▽10 a i ʻole. hou aku.

3.4.2 I ka hui ʻana i ka disc valve hoʻāʻo, pono e 5-7 mm ke kiʻekiʻe o ka valve core ma mua o ka noho valve ma hope o ka hoʻokomo ʻana o ka disc valve i loko o ka noho valve e hōʻoia i ka paʻa paʻa.

3.4.3 I ka hui ʻana i nā disc valve hema a me ka ʻākau, pono e maʻalahi ka hoʻoponopono ponoʻī, a ʻo ka mea anti-drop pono e paʻa a hilinaʻi.3.5 Nati kumu:

3.5.1 Pono e paʻa ke kaula o loko, me ka ʻole o ka haki ʻana a i ʻole nā ​​ʻūpepa maʻamau, a ʻo ka hoʻopaʻa ʻana me ka pūpū pono e hilinaʻi ʻia a ʻaʻole wehe.

3.5.2 Pono nā ʻāpana halihali a pau e hoʻopaʻa a hoʻololi maʻalahi.ʻAʻole pono nā māwae, ka ʻōpala, ka ʻili kaumaha a me nā hemahema ʻē aʻe ma ka ʻili o nā lima lima o loko a me waho a me nā pōpō kila.

3.5.3 ʻAʻole nā ​​māwae a me ka deformation o ka puna disc, i ʻole e hoʻololi ʻia.3.5.4.Hiki ke hoʻololi ʻia ka nut valve stem a hōʻoia i ka loaʻa ʻana o ka ʻae axial ʻaʻole ʻoi aku ma mua o 0.35 mm.


Ka manawa hoʻouna: Jul-02-2024

Palapala noi

Paipu lalo

Paipu lalo

Pūnaehana wai

Pūnaehana wai

Pūnaehana Waiwai

Pūnaehana Waiwai

lako lako

lako lako